Vänskap
konsten att få fler och bättre vänner
 

Fråga

Kan man verkligen känna stark vänskap med en vän man aldrig träffat? Jag har (efter typ 10 månader tillbaka) en otroligt fin nätkompis/internetkompis/chattkompis Trots att hon är 2 år äldre än mig så känns det som jag verkligen känner henne. Och betyder idag mer än alla mina vänner i verkliga livet. Men funkar det verkligen så? går det att känna någon trots att man inte gör det egentligen? förvirrad

Svar

Hej!

Jag tror chatkompisar KAN vara fantastiska vänner IRL, men det måste inte vara så. Det är ju först när ni träffas som du vet om ni klickar även öga mot öga. Eller om du stör dig på något med hennes utseende, sätt att prata, eventuella tics eller vad det nu kan vara. 

Var glad över den vänskap du finner! Vill ni ta det ett steg längre och träffas "på riktigt", så gör absolut det. Det är ju ändå ett sätt att förankra vänskapen ytterligare.

 

Många gånger kan man ju öppna sig mer för en nät-vän, just för att man inte blir bedömd, man ser inte i ögonen vad den andre tycker. Den andre får lite tid på sig att svara och kan bemöta förtroendet på rätt sätt. Det bygger ju en känsla av närhet, men den kan vara skenbar. 

 

Jag tror tyvärr att det är lättare att avpollettera en vän på nätet, så på det sättet är ju vänskapen inte lika stark där. För stark vänskap krävs gemensamma upplevelser, tror jag.

 

Hälsningar!

/Marina


 
Kommentarer
 
 
Jonhjin  (www.facebook.com/profile.php?id=100003457855121)
 

Shiver me timbers, them's some great infoamrtion.

 
Loulou  (www.facebook.com/profile.php?id=100003458096915)
 

Keep on writing and chnuiggg away! http://aiuukwtnk.com [url=http://leyutlvq.com]leyutlvq[/url] [link=http://nycssfndupu.com]nycssfndupu[/link]

 
Ny kommentar 
 
* = Obligatoriskt fält

* Ditt namn:   


Din webbplats: (frivillig)


* Kommentar:   


* Ange bokstäverna/siffrorna i bilden

 

 
  < Tillbaka till frågor/svar
 
 
 
Om frågan/svaret
Datum: 2013-09-04
Taggar:  internet
Kategorier:  Psykologi
Antalet visningar:  2501