Vänskap
konsten att få fler och bättre vänner
 

Fråga

Hej, jag undrar lite över en "vän"jag har. Vi har aldrig träffats ofta. Nu är det 5 år sen vi setts på tu man hand. Hon är alltid jätteentusiatisk när vi råkar träffas och säger att vi måste ses och så ger hon förslag på aktivitet. Och kvittrar att vi får höras och bestämma senare" vi slår en liten pling" som hon säger. (Jag har telefonfobi tyvärr, vilket jag väl borde säga, men det känns jobbigt och pinsamt, speciellt som jag inte känner henne så bra) Förr brukade jag då höra av mig, via mail ellet sms och ngn gång per telefon. Jag föreslår tid och undrar om hon kan då? Då får jag inget svar, ellet attt vi hörs senare. Detta har upprepats ett antal gånget och då har jag tänkt att hon vill nog inte träffa mig egentligen . Hon vill nog bara verka social och ev ha mig som reserv om hon inte har ngt roligare på gång. Men hon har fortsatt likadant(kan hon ge sig människan!) tex ringde hon en gång och storkvittrade på min födelsedag om att hon skulle bjuda ut mig. "Vi ses ju aldrig. Jag blir ju orolig" sa hon. Då skrattade jag till och sa att jag var sällan upptagen (hon brukar ofta kvittra om att det är så synd att vi inte ses för att vi har så mycket att göra, det är så svårt att få ihop våra scheman) och så gav jag henne några förslag på tider och undrade om hon kunde. Då låter hon helt panikslagen och med rädsla i rösten säger hon att" vi bestämmer inte det nu, vi hörs senare" . Suck säger jag. Vill hon ses eller inte? Vad tror du? Alltså jag blir less. Jag har dessutom aldrig varit så förtjust i henne. Hon är så himla käck och ytlig. Visst kan jag träffa henne men eftersom det är hon som mest vill tycker jag att hon kunde ta initiativ tilll att det blir av. Vad tänker hon?? Hon är ett sådant mysterium. Varför vågar hon inte dra fram en almanacka? Till saken hör att jag inte är den som hoppar av entusiasm, inte ens med dem jag gillar jättemycket. Är det det som gör att hon inte vågar bestämma tid? Har hört att hon och hennes kille nog mest umgås när det är många, typ på fester. Men hon har tusen vänner på facebook.

Svar

Hej!

 

Jag skulle nog säga att det är en bekant du har, om det var fem år sedan ni sågs på tu man hand. Och har hon tusen vänner på facebook skulle jag också gissa att hon är den typen som samlar på vänner, är duktig på att knyta kontakter, etc. 

Du får fundera på hur mycket energi det här tar från dig? Gör det dig besviken och överdrivet fundersam så är det ju ingen relation som är värd att behålla. Visserligen tycker jag att din telefonfobi är något du skulle jobba med (som man alltid ska med saker som begränsar en) men i det här fallet tror jag inte det handlar om att ni inte har hörts "på riktigt". Det verkar vara en sorts reflex hon har att säga "vi måste ses", men egentligen menar hon "ha det så bra".

Du verkar vara en rolig och intressant person så jag tror nog att du kan få upp bättre fiskar i vänskapsdammen än så här. ;-)

 

Lycka till och låt mig gärna veta hur det går för dig!

/Marina


 
Kommentarer
 
Inga kommentarer registrerade.
 
Ny kommentar 
 
* = Obligatoriskt fält

* Ditt namn:   


Din webbplats: (frivillig)


* Kommentar:   


* Ange bokstäverna/siffrorna i bilden

 

 
  < Tillbaka till frågor/svar
 
 
 
Om frågan/svaret
Datum: 2013-06-07
Taggar:  sms telefon
Kategorier:  Sviken av vänner
Antalet visningar:  2123