Vänskap
konsten att få fler och bättre vänner
 

Bloggkategori: Alla

Välkommen till Vänskapsbloggen!

Här bloggar jag om allt som kan vara intressant för dig som vill fördjupa dina vänskapsrelationer, eller "bara" få fler vänner!

 
   
 
 
Wiki om hur man avslutar vänskap
 

Hitta den här artikeln om hur man egentligen avslutar en dålig vänskap. Bästa tipset är nog att hitta nya vänner. Det fina i kråksången är att man kan fylla på artikeln med sina egna tips.

Här kommer mitt!

 

 
En dag för vänskapen
 

Irriterar du dig på Valentines day, som ett kommersiellt jippo för alla par? Här kommer ett till, som kanske är mer i din smak. Friendship day har faktiskt firats i USA sedan 1935, men verkar än så länge inte riktigt ha slagit igenom i Sverige.

 
Säga upp vänskapen - en etikettsfråga
 

Vad gör man när man hamnar i situationen att en vänskap inte känns riktigt bra längre? Att man på något sätt har vuxit ifrån varann, eller rent av har börjat känna sig utnyttjad?

Ska man säga något, eller helt enkelt bara låta det "rinna ut i sanden", fast att man känner sig som en råtta?

Etikettsexperten Magdalena Ribbing svarar här på frågan ur ett etikettsperspektiv.

 
Förstör mobilen vänskapen?
 

Idag hanterar vi en stor del av våra vänskapsrelationer med hjälp av modern teknik. Är det bra eller dåligt? Skådespelaren John Cusack har tydligen stoppat sina vänner från att höra av sig till honom via sms, enligt den här artikeln. Skulle du kunna göra nåt sånt?

 
Jourhavande medmänniska
 

Jag hittade den här tjänsten när jag tog min vanliga runda och surfade efter nyheter på vänskapsområdet.  Det här är alltså en helt vanlig trebarnsmamma (inte coach, inte psykolog) som har som extraknäck att erbjuda några vänliga ord.

Jag är helt för innovtiva affärsidéer, men det här känns ändå lite knepigt... Eller vad tycker du?

 
Är dålig vänskap bättre än inget alls?
 

Alla kan väl ibland fundera på en vänskapsrelation egentligen är värd att behålla? Hur mycket har man gemensamt egentligen? Vad ger vi varandra? Ger vi varann lika mycket eller blir någon av oss utnyttjade? Borde vi egentligen "göra slut"?

 
Vänliga handlingar smittar!
 

Var en god vän till någon och gör en god handling, och oddsen är stora för att personen i fråga praktiserar "pay it forward" och gör något fint mot något annan. Det visar forskning som du kan läsa mer om här!

 
Hur lik en själv måste en vän vara
 

Jag funderar (av naturliga skäl, måste ju ha något att blogga om...) ganska mycket nuförtiden på det här med vänskap.

Och jag tror att en av de där riktigt seglivade myterna om vänskap, som också skapar en hel del ofrivillig och onödig ensamhet, är myten om vännen som en spegelbild.

För måste egentligen en äkta vän vara lik dig? Vilka skillnader kan man acceptera? Hur är det med t ex stora skillnader i ålder? Eller kan en moderat vara vän med en vänsterpartist? Och spelar klasskillnader någon roll på vänskapens arena?

Titta till exempel på den här intervjun från TV4:s Nyhetsmorgon där Tony Irving och Renata Helenson berättar om sin unika vänskap, trots skillnader i livsstil.

 
Hylla vänskapen med ett kort
 

Inför Alla hjärtans dag för en himla massa år sedan, så tröttnade jag på det romantiska fjamset (jag var själv singel vid tillfället, det kan ha något med saken att göra...) och klippte helt enkelt ut stora röda hjärtan i papp och skickade till vänner som kort. "För vänner är OCKSÅ hjärtevänner" skrev jag på.

 
Vänskap över könsgränserna
 

Jag följer just nu spänt den här forskningen vid Göteborgs Universitet som handlar om vänskap över könsgränserna.

Superintressant! Under 2010 verkar det som att antologin ska bli klar.


Sida: 2
1 2 3 4 
 
    RSS för blogg
 

 
 
Kategorier
 
     
 
 
Senaste kommenterade blogginlägg
 
     
 
 
Populäraste taggarna