Vänskap
konsten att få fler och bättre vänner
 
 Hitta nya vänner
-->
 

8 tips för dig som vill hitta nya vänner!

 

Även om nya vänner är det du allra helst vill ha, så är det viktig att du inte blir för upphängd på det.

 

Börja inte i änden ”nu ska jag hitta nya vänner”, det blir så krystat. Nya vänner blir en positiv bieffekt om du funderar ”men vad vill JAG göra, vad tycker JAG om?”

Har du alltid älskat att sjunga, ta då upp körsången igen. Har du alltid läst mycket, så gör slag i saken och gå med i en läsecirkel. Väl där, försök vara öppen för de nya kontakter som visar sig.

 

Ring främlingar

Våga också ta kontakt med människor du inte känner, men som nya bekanta föreslår att du ska höra av dig till. Det kan kännas jättejobbigt att ringa upp en främling för första gången men det kan bli början på en vacker vänskap.

 

Barn är bra

Barn är ett jättebra alibi när man söker nya vänner. Om dina och mina ungar ska iväg på samma saker på tisdagskvällarna, så kan vi kanske samåka? Det kan bli början på en ny vänskap.

 

This is what you get!

Var dig själv från början med nya människor. ”This is what you get!” Om du förställer dig för mycket så bygger du bara vänskapen på lösa grunder. Om du bara är dig själv, så behöver du inte heller bekymra dig över att verka för intresserad när du träffar en ny vän som du gillar. Risken att skrämma bort någon är mycket större om du tror att du inte duger, och därför försöker vara någon som du egentligen inte är.

 

Döm ingen

Var öppen för alla typer av människor. Det kan vara lite darrigt i början, och kanske blir du rädd för vad som händer ifall du vill dra dig ur. Kom ihåg att det är du som bestämmer hur du vill att en vänskap ska utvecklas. Det brukar dessutom ge sig självt när man inte har mer att säga varandra.

 

Träffas inte bara på stan

Bjud gärna hem människor till dig, eller umgås i deras hem. Då känner man ännu lite tydligare om man passar in i varandras liv.

 

Bli inte en martyr

Var inte ett offer och tyck att ”nu har jag ringt två gånger, nu är det faktiskt hennes tur att höra av sig, om hon nu är intresserad av att umgås…”. Det kan finnas många andra skäl till att hon inte har hört av sig, hon är kanske blyg, eller har inte haft tid. Hör av dig själv om du vill prata. Tänk positivt, och låt inte din inre kritiker ta över i livet.

 

Var inte för hård mot dig själv

Märker du att du har svårt för att hitta nya vänner, så kan du kanske tänka på att det kan bero på att du just nu är i en fas i livet då du inte kan utstråla det man måste göra för att hitta nya vänner. Du kanske befinner dig i någon slags sorg-fas eller är vilse i livet av andra skäl. Var snäll mot dig själv och känn tillit att nya vänner kommer att finnas tillgängliga längre fram. Nu ska du först och främst bli vän med dig själv igen.